joi, 21 martie 2013

Studenţi din Republica Moldova si Serbia în vizită la Asociaţia Stea

În cadrul proiectului " Lerning Service Dynamic" desfăşurat de către Asociaţia Studenţilor Maghiari (SZMDSZ) cu finanţare europeană în cadrul programului Youth in Action, asociaţia noastră a avut deosebita plăcere să implice în activităţile centrului de zi pentru copiii şi tineriii străzii, un grup de 5 voluntari veniţi din Republica Moldova si Serbia.
Acţiunea a avut loc la începutul lunii martie când timp de o săptămână 21 de tineri din 7 ţări (Serbia, Republica Moldova, Albania, Lituania, Ungaria, Italia şi România) s-au întânit la Satu Mare pentru a realiza dezbateri pe tema voluntariatului şi a participa la o sesiune de instuire in domeniul educaţiei nonformale. 
De asemenea, tinerii au participat la acţiuni directe de voluntariat în cadrul Asociaţiei Stea, a Organizaţiei Caritas a Diecezei Satu Mare şi a Fundaţiei Hans Lindner.
La centrul nostru de zi tinerii voluntarii au realizat un program de două ore de activităţi educative. Acesta a început cu un moment în care fiecare s-a prezentat şi a împărtăşit cu ceilalţi ce îi face placere, urmat de posibilitatea de a pune întrebări unii altora. Aproape toti tinerii noştri au ţinut să spună în prezentarea lor cât de mult apreciază că pot veni la Asociaţia Stea şi că învaţă multe lucruri aici. 
După ce au făcut cunoştinţă, toţi membrii grupului au ieşit afară unde au fost realizate jocuri (atât propuse de studenţi cât şi de tinerii noştrii). 
Activitatea a 3-a a constat în desenarea societăţii ideale. Tinerii au fost împărţiţi în 3 echipe şi li s-a dat ca sarcină să deseneze cum arată în concepţia lor o societate ideală. Aproape toţi au desenat case pentru cei săraci dar şi alte lucruri (teren de sport, biserică, magazin, soare etc). A urmat o dezbatere pe tema desenelor.  
La final voluntarii au pregătit încă o surpriză. Au oferit ciocolată tinerilor de la Stea. Totul s-a terminat într-o atmosferă de prietenie în care voluntarii au fost invitaţi să "vină şi mâine şi în fiecare zi"

Mulţumim Asociaţiei Studenţilor Maghiari (SZMDSZ) pentru implicarea noastră în această interesantă întânire cu voluntarii de pe alte meleaguri.

0 Comments